Evenementen

Start

 Bestuur WIB Ons nieuwbladFotoalbumLinksProblemen?Artikels in de persBoekenBerichtenBijenvriendelijke plantenInhoud ledenbladen Vlaamse ImkersbondInlichtingen vragenCursus

Laatst bijgewerkt 04/03/2021

 

BBQ 2020.  Op 14 juli 2020 hielden we nog eens een BBQ en ditmaal wegens de covid19 in openlucht op de terreinen van de Eksaardse voetbalclub waar we eventueel bij slecht weer binnen konden zitten met inachtneming van voldoende afstand. Ook werd de bijenstand van onze voorzitter Guido opgezocht en die gaf onderweg een woordje uitleg over het natuurdomein de Linie. Eveneens werd ook een bezoek gebracht aan de Kopkapel, die een rijke geschiedenis met zich meedraagt. 

Waswafelsdag 18/01/2020: Voor de leden werd een waswafel dag gehouden. Het Bestuur zorgde voor het smelten en maken van waswafels, die de leden meegebracht hadden en die dan konden meenemen, mits een kleine vergoeding. Er werd af en toe een versnapering, in de vorm van een echte wafel met slagroom etc., aangeboden..

Bloemenmarkt 26 mei 2019 in het kasteel Cortewalle, Beveren-Waas samen met meter Britt Van Marsenille, meter van de week van de bij en opening van de bijentuin.

De 2de hands en bijenverkoop markt op 31 maart 2019 in het Hof ter Saksen te Beveren-Waas, was een succes voor onze vereniging.

De plantenruildag te Geraadsbergen op 17 maart 2019 bracht heel wat volk op de been en zij profiteerden van het ruime aanbod aan bijenvriendelijke planten. Wij waren er ook bij. Zie volgende fotoreportage van de hand van Bijl Ward, waarvoor hartelijk dank. 

Onze 2de handsmarkt werd gehouden op 26.03.2014 in het Hof ter Saksen te Beveren-Waas

Sun Bee Hive te Belsele

We waren begonnen met de aanplant van diverse wilgensoorten op het natuurgebied langs de Paradijsbeek aan de Hulstdreef te Belsele op 30 december 2016. Een aantal leden van de Wase Imkersbond staken vrijwillig een handje toe om plantgaten te maWe waren begonnen met de aanplant van diverse wilgensoorten op het natuurgebied langs de Paradijsbeek aan de Hulstdreef te Belsele op 30 december 2016. Een aantal leden van de Wase Imkersbond staken vrijwillig een handje toe om plantgaten te maken en de wilgen hierin te planten. Zelfs de kleinsten deden hun best. Nadien werd de Sun-Hive door de mensen van de Steenschuit uit Bornem, die de Sun-Hive gemaakt hadden, opgebouwd, onder het alziend oog van ons lid Guido Van De Putte. Het is een meesterwerk geworden. De eerste zwerm die gevangen word, zal door Guido in de korf geplaatst worden.   

Ambachtenmarkt te Belsele 11-11-2016

Naar jaarlijkse gewoonte namen we ook deel aan deze ambachtenmarkt tijdens de Belseelse jaarmarkt op 11 november.

Coolen Gilles in Zwijndrecht op de Velt opendeur bij Vincent Neerstraat 11

20192016

Plantenruildag te Moerzeke (Hamme) op 13/03/2016

Natuurkamp te Beveren in Hof Ter Saksen op 28/7/2015

 

 

Dag van het Park in het Hof ter Saksen te Beveren-Waas 31/5/2015

 

De Lentemarkt te Sint-Niklaas op 17/5/2015

Onze fietstocht en bezoek aan het aardbeienbedrijf van Robert De Decker in Zwijndrecht op 9/5/2015

                     

Onze fietsuitstap op 15 juni 2014 naar de imkerij van Fons Wuytack in Vrasene en naar Marc Nicque in Sint-Niklaas 

Spreker die door ons uitgenodigd werd op 13/4/2014 om aan ons zijn bedrijfsmethode toe te lichten : Dirk Desmadryl

 

Verdeling van de planten door de Oost-Vlaamse Imkersbond

Vandaag -28/2/2014- werden door de verantwoordelijken van de Oost-Vlaamse imkersbonden de lindeboompjes opgehaald die de Provincie Oost-Vlaanderen gratis ter beschikking stelde voor de imkers. Deputé Alexander Vercamer bevoegd voor Landbouw stond de aanwezigen te woord en plantte dan ook als eerste zijn boompje. Dit jaar zal  de Oost-Vlaamse Bijenweide met honderden lindeboompjes  aangegroeid zijn, goed voor onze bijtjes en onze jongere generatie imkers.

Hieronder enkele foto's van deze actie, foto's ons toegezonden door Van De Putte Guido.

Ledenvergadering op zondagmorgen-23/2/2014 in het Hof ter Saksen met als spreker Frans Daems met thema "Gezonde bijen = gezonde voeding"

Foto's Paul Van Steirteghem

Hieronder een fotoreportage van de viering van 100 jaar Wase Bijenhoudersvereniging op 20 april 2013, foto's genomen door Coolen Gilles

 

 

Beelden van de 2de handsmarkt op het Hof ter Saksen te Beveren en de inhuldiging van het Bestuivershuisje op 24 maart 2013, foto's van Coolen Gilles

     

Bezoek aan de likeurstokerij De Klok en Koninginnekweker Dirk De Groeve op 6.06.2009 te Serskamp.

    

De Lentemarkt te Sint-Niklaas 19 mei 2013, foto's genomen door Coolen Gilles

  

   

Lentemarkt te Sint-Niklaas op 18 mei 2014, mooi weer en veel volk

 

 

Hieronder  enkele foto's genomen in het park van het "Hof ter Saksen" tijdens de ambachtenroute  van augustus 2001

  Pharahilde die uitleg geeft aan aandachtige toehoorders.

Fons die naarstig aan korfvlechten doet.

Te koop en te keur van de producten die onze bijtjes voortbrachten.

Belsele, 

Hieronder enkele foto's genomen tijdens de jaarlijkse plantenruildag in het park van het kasteel van Beervelde ( http://www.parkvanbeervelde.be/ ) op 10 maart 2002 en op 14 maart 2004

 

      Foto's: Guido Van de Putte. Hieruit blijkt dat er een grote interesse leeft onder de mensen om degelijk en eerlijk materiaal te bekomen, en dat bijdraagt aan de ontwikkeling van de bijenweide, die jammerlijk in de verdrukking is.

                    Foto's: Paul Van Steirteghem. Plantenruildag in het Park van Beervelde op 14/03/04. Het was mooi en aangenaam weer en hoe verder de namiddag vorderde, hoe meer volk, zelfs een voorzitter die protesteerde tegen de ongebreidelde vernielzucht van een natuurvereniging.  

  Plantenruildag 2011 Kasteel Poeke

  Foto:  Jos S.Beyers. Met een keurig standje op de Veertigste Aardbeifeesten( 2002 ) te Melsele, wees de WIB naar het belang van de honingbij bij het bestuiven van de aardbeibloesems. Verder liet  zij ook het publiek kennis maken met de verscheidenheid aan bijenprodukten.

   Sfeerbeelden van de 13de honingkeuring van de Wase Imkersbond op 9.11.2006   

 

 

Terug